SERNIK BANANOWY NA CZEKOLADOWYM SPODZIE Z POLEWĄ Z MASŁA ORZECHOWEGO!

Macie ochotę na coś, co zwala z nóg za pośrednictwem swojego smaku?

Przedstawiam Wam…
Sernik bananowy na czekoladowym spodzie z polewą z masła orzechowego

✔ wyglądem przyciąga,
✔ zapachem powala,
✔ smakiem uzależnia.

Wartości odżywcze (1 kawałek):

Białko: 2,2g
Tłuszcze: 13,6g
Węglowodany: 7,2g
Kalorie: 160

Składniki potrzebne do wykonania:

Spód:
➡️ 100g ciastek zbożowych bez cukru ,
➡️ 1 łyżka kakao,
➡️ 2 łyzki rozpuszczonego oleju kokosowego,

Masa:
➡️ 375g mascarpone,
➡️ 1 banan ,
➡️ 100ml mleka kokosowego,
➡️ 1,5 łyżki ksylitolu,
➡️ 1 łyżka żelatyny,

Polewa orzechowa:
➡️ 2 łyzki masła orzechowego ,
➡️ 1 łyżka oleju kokosowego,
➡️ 1 łyżka zmielonego ksylitolu.

Wykonanie banalnie proste:
1. Ciastka rozdrabniamy w blenderze. Dodajemy kakao i olej kokosowy, mieszamy i wykładamy do formy wyłożonej papierem. Równomiernie rozprowadzamy i wkładamy do lodówki.
2. Mleko kokosowe gotujemy, dodajemy ksylitol, doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia, dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy i blendujemy z mascarpone i bananem. Równomiernie rozprowadzamy na spód i wkładamy do lodówki.
3. Składniki na polewę rozpuszczamy w garnku i mieszamy. Czekamy aż ostygnie i polewamy nasze ciasto. Wkładamy do lodówki.

Całość dzielimy na 16 kawałów