KOKOSOWA FIT TARTA!
Bardzo prosta i pyszna FIT TARTA KOKOSOWA
Przygotowanie jest bardzo proste, robi się ją szybko, a zjedzenie jej potrafi wprawić w zachwyt nie wierzysz? Spróbuj zrobić, a zakochasz się w jej smaku!
Wartości odżywcze (1 kawałek):
Białko: 3,1g
Tłuszcze: 10,4g
Węglowodany: 12,7g
Kalorie: 152
Produkty potrzebne do wykonania tarty:
Spód:
(U mnie forma 26cm)
3 jajka wielkości M ,
6 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego nierafinowanego,
3 czubate łyżki kakao,
3/4 szklanki mąki ryżowej,
1/4 szklanki mąki kokosowej,
3 łyzki ksylitolu (lub innego słodzidła),
pół łyżeczki proszku do pieczenia,
Masa kokosowa:
350g jogurtu naturalnego,
5 łyżek oleju kokosowego nierafinowanego,
6 łyżek wiórków kokosowych,
ok. 5 łyżek mąki kokosowej,
3 łyzki ksylitolu,
Polewa czekoladowa:
50g dobrej gorzkiej czekolady
,
5 łyżek mleka kokosowego ,
PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka, rozpuszczony olej, ksylitol, proszek i kakao wymieszać, dodać stopniowo mąkę i mieszamy tak, aby powstało ciasto, które nie lepi się do rąk. Dobrze zagnieść, wykleić spód, włożyć do piekarnika na ok. 15 minut, piec w 180 stopniach.
2. Rozpuścić olej, wymieszać z jogurtem, ksylitolem i wiórkami. Stopniowo dodawać mąkę i mieszać do uzyskania gęstego kremu. Wyłożyć na wystudzony spód i włożyć na kilka godzin do lodówki.
3. Podgrzać mleko, dodać czekoladę, rozpuścić i polać na ciasto. Wstawić na godzinę do lodówki.
Smacznego!!
DZIELIMY NA 16 KAWAŁKÓW.
Leave A Comment