KOKOSOWA FIT TARTA!

Bardzo prosta i pyszna FIT TARTA KOKOSOWA

Przygotowanie jest bardzo proste, robi się ją szybko, a zjedzenie jej potrafi wprawić w zachwyt nie wierzysz? Spróbuj zrobić, a zakochasz się w jej smaku!

Wartości odżywcze (1 kawałek):

Białko: 3,1g
Tłuszcze: 10,4g
Węglowodany: 12,7g
Kalorie: 152

Produkty potrzebne do wykonania tarty:

Spód:
(U mnie forma 26cm)
➡️ 3 jajka wielkości M ,
➡️ 6 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego nierafinowanego,
➡️ 3 czubate łyżki kakao,
➡️ 3/4 szklanki mąki ryżowej,
➡️ 1/4 szklanki mąki kokosowej,
➡️ 3 łyzki ksylitolu (lub innego słodzidła),
➡️ pół łyżeczki proszku do pieczenia,

Masa kokosowa:
➡️ 350g jogurtu naturalnego,
➡️ 5 łyżek oleju kokosowego nierafinowanego,
➡️ 6 łyżek wiórków kokosowych,
➡️ ok. 5 łyżek mąki kokosowej,
➡️ 3 łyzki ksylitolu,

Polewa czekoladowa:
➡️ 50g dobrej gorzkiej czekolady ,
➡️ 5 łyżek mleka kokosowego ,

PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka, rozpuszczony olej, ksylitol, proszek i kakao wymieszać, dodać stopniowo mąkę i mieszamy tak, aby powstało ciasto, które nie lepi się do rąk. Dobrze zagnieść, wykleić spód, włożyć do piekarnika na ok. 15 minut, piec w 180 stopniach.

2. Rozpuścić olej, wymieszać z jogurtem, ksylitolem i wiórkami. Stopniowo dodawać mąkę i mieszać do uzyskania gęstego kremu. Wyłożyć na wystudzony spód i włożyć na kilka godzin do lodówki.

3. Podgrzać mleko, dodać czekoladę, rozpuścić i polać na ciasto. Wstawić na godzinę do lodówki.

Smacznego!!

 

 

DZIELIMY NA 16 KAWAŁKÓW.