ORZECHOWA TARTA M&M`s

Lubicie eksperymenty w kuchni? JA TEŻ!

Złapcie się czegoś, bo teraz prawdziwy odlot. Prawdziwa kosa. Niesamowicie PYSZNA rakieta 😀

Uwaga uwaga! Attention attention!

 

ORZECHOWA TARTA M&M`s

Warto zrobić, jeśli chcesz odlecieć w kosmos, poprzez zamknięcie oczu.

 

Wartości odżywcze (1 kawałek):
Białko: 12,1g
Tłuszcze: 33,3g
Węglowodany: 27,61g
Kalorie: 452

 

Składniki:

Spód:
– 150g cukierków M&M`s
– 80g płatków jaglanych
– 80g masła orzechowego
– 40g odżywki białkowej o smaku ciasteczka
– 15g gorzkiego kakao
– 30g mleka kokosowego

Krem:
– 500g serka mascarpone
– 250g jogurtu naturalnego
– 60g mąki kokosowej
– 30g odżywki białkowej o smaku orzechowym
– 50g cukierków M&M`s
– 20g stevii

 

PRZYGOTOWANIE:
1.
Płatki jaglane, odżywkę białkową oraz kakao blendujemy. Następnie robimy to samo z cukierkami i dodajemy je do reszty. Na sam koniec rozpuszczone masło orzechowe dodajemy do całości i mieszamy na jednolitą masę. Jeśli masa jest zbyt sucha, dodajemy mleko kokosowe. Całość wykładamy na blaszkę (u mnie średnica 27cm) i chowamy do lodówki.

2. Serek mascarpone ścieramy razem z jogurtem naturalnym. Do całości dodajemy mąkę kokosową, odżywkę białkową oraz stevię, następnie wszystko mieszamy. Dodajemy całe cukierki i kilkukrotnie mieszamy. Powstałą masę wykładamy na naszą tartę, następnie dekorujemy resztką M&M`s i wkładamy do lodówki na około godzinę.

Kroimy na 10 kawałków.
Powstałą tartę przechowujemy w lodówce.

Inspirowałem się przepisami Łukasza Gąsińskiego (MrFit) – pięknie dziękuję za inspirowanie!